top of page
Könyvajánló

Rick Warren: Isten életet átformáló ereje

MI KELL AHHOZ, HOGY…

... szeretetteljesebb legyek?

... békésebb életem legyen?

... türelmesebb legyek?

... több önuralmam legyen?

„Az évek során, amióta lelkipásztor vagyok – írja Rick Warren – az első számú kérdés, amit feltettek az emberek, így hangzik: Rick, miért nem tudok megváltozni?” Az emberek akarnak változni – de elakadnak. Szeretnél továbblépni? Olvasd el, hogyan lehet!

Ez a könyv a Biblia egyszerű, ám erőteljes igazságaiból merítve nyújt gyakorlati útmutatást konkrét változásokhoz, és összekapcsol azzal az erővel, amelynek segítségével ténylegesen megvalósíthatod a régóta áhított változásokat.

Ha Isten Igéjének igazságát az Ő Lelkének ereje által alkalmazod, az életed megváltozik! Kimozdulsz a kerékvágásból és rátalálsz arra az ösvényre, amely Isten csodálatos céljai felé tereli az életedet.

Rick Warrent gyakran nevezik „Amerika legbefolyásosabb lelki vezetőjének.” Ő írta minden idők első számú keménykötésű bestsellerét, a Céltudatos Életet; és ő alapította a Saddleback Gyülekezetet, amely mára a világ egyik legnagyobb és legismertebb gyülekezete lett. Ő a Céltudatos Mozgalom alapítója, amely 160 ország mindenféle felekezetéből gyülekezetek tízezreit fogja össze. Több mint 350.000 lelkipásztornak nyújtott képzést világszerte. Szerzője az Isten válaszai az élet nehéz kérdéseire és a Céltudatos Gyülekezet című könyveknek is.

L.F. Lövgren - ...és lámpásaik kialusznak

Ez a megragadó és egyúttal nagyon elgondolkodtató történet talán sohasem volt aktuálisabb, mint napjainkban. Éles határvonalat húz az igazi keresztyének és a vallásoskodó emberek hitélete között, és ezzel az olvasót is lelki-szellemi állapotának felülvizsgálatára indítja. A könyv központi alakja nem szűnik meg figyelmeztetni saját gyülekezetét, hogy elkerüljék a "balga szüzek" sorsát: "Egyházunk fája tele van száraz ágakkal. Ismert bűnök gátlás nélkül burjánzanak. A világiasság és a névleges keresztyénség gyors ütemben terjed..." De nem csak az egyén, hanem a gyülekezeti közösség, illetve vezetőség felelősségét is hangsúlyozza, "mert az idő közel van!"

Charles M. Sheldon – Az Ő nyomdokain avagy mit tenne Jézus?

 

Mi történne, ha a keresztények elköteleznék magukat, hogy egy teljes évig nem tesznek semmit anélkül, hogy meg ne kérdeznék: „Mit tenne Jézus?”. Ez az elgondolkodtató és nyugtalanító kérdés indította Charles M. Sheldont, hogy megírja nagy sikerű klasszikusát, Az Ő nyomdokaint. Mr. Maxwell, a raymondi nagytemplom kényelmes életet élő, hívei által megbecsült, remek szónoki képességekkel megáldott lelkipásztora egy szokatlan eset kapcsán rádöbben, mi mindent tenne másképp az ő helyében Jézus. „Mit tenne Jézus?” – teszik fel a kérdést azután maguknak a lelkészhez csatlakozó kis csapat tagjai is, akik életében a Jézus lábnyomában való járás azt jelenti majd, hogy energiájukat, anyagi javaikat, tehetségüket és egész életük munkáját valóban Istennek szánják oda. Döntéseikben pedig ettől csak az általuk helyesnek talált válasz vezérli őket, tekintet nélkül annak következményeire. Az Ő nyomdokain egyedi és különleges módon hívja olvasóit Krisztus követésére, függetlenül attól, hogy mások mit gondolnak vagy tesznek.

C.S. Lewis - Csűrcsavar levelei

 

A cambridge-i irodalomprofesszor, író és kritikus leghíresebb könyvében "alulnézetből" láttatja a világot. Az ember ősi ellenségével szemben a szatíra fegyverét alkalmazza, jelezve, hogy félelmesen komoly, mégsem rémületes valósággal van dolgunk. A tapasztalt főördög leveleiben időszerű, huszadik századi tanácsokkal látja el a kezdő kísértőt: hogyan térítse le a jó útról a gondjaira bízott fiatalembert. "Tudom, hogy élvezetek segítségével már sok lelket nyertünk meg magunknak. De maga az öröm mégis az Ellenség találmánya, nem a mienk. Ő csinálta a gyönyöröket, nekünk szerteágazó kutatásaink ellenére sem sikerült egyetlenegyet sem előállítanunk. Csupán annyit tehetünk, hogy az embereket arra ösztökéljük, hogy az ellenség alkotta örömöket általa tiltott időpontban, módon vagy mértékben élvezzék.Arra törekszünk, hogy minden örömöt kiszakítsunk természetes feltételeinek talajáról, és ott gerjesszük fel, ahol legtávolabb esik a természetestől, legkevésbé emlékeztet a Teremtőre, s a legkevesebb örömet okozza. Aranyszabály: a vágy mind gyötrőbb legyen, a gyönyör mind csekélyebb. Így biztosabb - és stílusosabb."

Francine Rivers: A főpap

 

A zsidó nép Egyiptomból való kivonulásának és pusztai vándorlásának a Bibliából jól ismert történetét ezúttal Áron szemszögéből kísérhetjük nyomon, akinek sajátos helyzete és sorsa, hogy testvére, Mózes árnyékában éljen. Képes lesz-e arra, hogy hűségesen támogassa testvérét küldetése teljesítésében, miközben állandó harcot vív saját féltékeny természetével? Felül tud-e emelkedni kicsinyességén és személyes kudarcain, hogy felnőjön Istentől kapott hivatásához? Francine Rivers nagysikerű regénysorozatának ebben a gyöngyszemében betekintést nyerhet az olvasó a Biblia egyik meghatározó személyiségének, Izrael első főpapjának lelki harcaiba, valamint Isten jellemformáló műhelyébe.

bottom of page